AANKOMENDE ACTIVITEITEN

JunI 2022
Ep & Vloet 20 jaar

Ep en Vloet bestaat dit jaar 20 jaar. Stichting Ep & Vloet bestaat sinds 2002 en kan dit jaar het 20 jarig jubuleum vieren. Een mooi moment om achterom te kijken. Veel mooie activiteiten. Kanoenen, grotbiken, paintballen, brouwerijbezoeken, concertbezoeken etc. Nog veel meer herinneringen aan vervlogen tijden. Sinds 2002 ook actief in het organiseren van projecten. Wat kleinschalig begon in Maastricht met het verbouwen van een kerk is uitgeroeid tot een hechte werkgroep. De handen uit de mouwen steken voor anderen. Jezelf soms wegcijferen ten gunste van de minderbedeelde medemens. In 20 jaar ervaring opgedaan die komende jaren gebruikt kan worden. 

Komende tijd gaan we meer aandacht besteden aan dit jubileum. Een klein tipje van de sluier. Er komt een echt Ep & Vloet bier. Gebrouwen onder deskundige leiding van een meesterbrouwer. De opbrengst is uiteraard voor mensen waar wij hulp verlenen.

We hebben een frisse tripel van 8,5% gebrouwen. Deze wordt gebotteld in een 750ml fles. Het bier wordt begin mei verwachten en daarna afgeleverd in de regio. Voor andere locaties zullen we je benaderen. 

bestellen

NADER TE BEPALEN 2022
BROUWERIJ MAGISTRAAT

In 2022 willen we de brouwerij Magistraat in Almkerk bezoeken.  Leuk om weer kennis te maken met een nieuwe brouwerij. vanwege corona zal dit bezoek worden uitgesteld. We hopen spoedig aan te geven hoe we dit gaan invullen.

AFGELOPEN ACTIVITEITEN

15 JANUARI 2021 
ONLINE PROEVERIJ

Op 15 januari 2021 (om 20.00 u.) kunnen we met elkaar bieren proeven en toasten op het nieuwe jaar tijdens een online smaakexcursie, verzorgd door Brouwerij vandeStreek uit Utrecht. Zij sponsorden ons 30 pakketten met 5 van hun heerlijkste bieren. De Bourgondiër uit Hardinxveld-Giessendam completeerde deze pakketten met heerlijke nootjes. Wij bieden deze pakketten aan voor slechts 20 euro per stuk (inclusief bezorging). De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan onze projecten. Uiteraard kun je het pakket ook bestellen om op je eigen moment van te genieten.

Helaas... binnen 11 uur tijd waren alle pakketten uitverkocht. Gelukkig hebben we nog 1 pakket achter kunnen houden. Je kan deze nog bemachtigen. Hoe je dit kan doen? houd onze website in de gaten!

14 DECEMBER 2019
BROUWERIJ FRONTAAL

Op zaterdag 14 december stond onze jaarlijkse brouwerexcursie en bierproeverij op het programma. We reisden daarvoor af naar het gezellige Breda! Deze jonge en innovatieve brouwerij is opgericht in 2015, maar nu al een begrip in Breda, Noord-Brabant en daarbuiten. Om 15.00 u. kregen we een rondleiding door de brouwerij. Aansluitend gingen we naar het brouwcafé, in het hart van de brouwerij. Op deze plek kwamen smaak, goed gezelschap en mooie bijzondere bieren bij elkaar. Met een mooie club mensen uitgebreid proeven, genieten en gezelligheid!

10 MEI 2019
Fundingborrel

Partycentrum 't Uivernest in Hank stond deze avond in het teken van het goede doel. Het bestuur en de vrijwilligers van Ep & Vloet waren aanwezig en gaven aan de in grote getale aanwezige geïnteresseerden uitleg over vrijwilligersproject 'Albanië 2019'. Met dank aan verschillende sponsoren konden we een loterij organiseren (waarbij o.a. een weekend weg t.w.v. 250 euro te verdienen was), aansluitend kregen we een optreden van de Young stage band en dj. Maik zorgde voor een spetterende afsluiting van de avond. De totaalopbrengst van deze avond was maar liefst ruim 700 euro!

15 DECEMBER 2018
BROUWERIJ VANDESTREEK

Op 15 december vond onze jaarlijkse bierproeverij plaats, dit maal bij de Utrechtse craft bier brouwerij vandeStreek-bier. We zijn deze middag met een groep bierliefhebbers per touringcar naar de Domstad afgereisd waar we om 15.00 u. werden ontvangen door Jorik. Hij leidde ons rond in de brouwerij en vertelde gepassioneerd over dit mooie bedrijf en hun brouwproces. Alles begeleid door heerlijke bieren (zoals de Turf ’n Surf met een hint van turf en rook en een snufje zeezout, een aanrader!). Ook de buschauffeur kon meeproeven, met het prijswinnende alcoholvrije bier Playground IPA. Na afloop werden we naar het centrum (in kerstsferen) vervoerd waar de proeverij nog even doorging bij Café Lebowski. We sloten de activiteit af bij een pizzeria, gelegen in de werfkelders aan de Utrechtse grachten waarna de buschauffeur ons weer veilig heeft thuisgebracht.

13 OKTOBER 2018
WIJNPROEVERIJ 

Een geslaagde wijnproeverij van Wijn- en drankenhandel Fred van den Heuvel uit Giessenburg vergezeld van heerlijke hapjes van Slagerij Bart Adriaanse. Een prachtige nazomerdag van 27 graden op een mooie locatie in Hardinxveld-Giessendam. Fred gaf uitleg over de diverse wijnen en de streken waar deze wijnen vandaan komen. Zijn manier van presenteren is uniek en maakt de proeverij nog leuker. Er werd "rijkelijk" geproefd en besteld door de diverse deelnemers. De extra opbrengst van de verkochte flessen gaat geheel naar onze Stichting om de goede doelen te steunen. 31 oktober gaan een aantal vrijwilligers weer naar Albanië om werkzaamheden te verrichten in een gevangenis. Hou onze site in de gaten en wie weet zien wij jou de volgende keer bij één van onze activiteiten 

23 OKTOBER 2021
WIJNPROEVERIJ

We hebben er 2 jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 23 oktober 2021 is het dan eindelijk weer zo ver: de Ep & Vloet Wijnproeverij!
 
Met medewerking van Fred van den Heuvel genieten we van heerlijke wijnen, bijbehorende tekst- en uitleg, een hapje en natuurlijk elkaars gezelligheid.
 
En de opbrengsten? Naast een fantastische middag komt de winst van deze activiteit volledig ten goede van het aankomende project in Albanië.
 
Natuurlijk kun je niet wachten om je aan te melden, doe dat vooral ook niet en meld je direct aan.
 
Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, geen zorgen, er wordt gewerkt aan een thuisblijverspakket. Met een doosje (verschillende flessen) wijn kun je dan thuis alsnog een proeverij doen en tegelijkertijd bijdragen aan het komende vrijwilligersproject.

7 JULI 2018
BBQ WORKSHOP

Ep en Vloet organiseerde zaterdag 7 juli in samenwerking met Ambachtelijke Slagerij Bart Adriaanse een BBQ workshop. Een greep uit de onderwerpen die aan bod zijn gekomen deze dag:
- Demonstratie uitbenen en uitsnijden van een half varken;
- Demonstratie OFYR BBQ;
- Demonstratie Meat Wagon;
- Het maken van een shaslick en/of sate en hamburger.

meer foto's

14 APRIL 2018
ACTION PAINT

We begonnen met een verrassende lunch en daarna werden we meegenomen naar onze workshop tafel. Eerst oefenen met diverse technieken kleuren en materialen en daarna het echte werk. Tussendoor werden we getrakteerd op een verse foodplank voor de lekkere trek. We hebben vooral veel plezier gehad en zijn allemaal trots met een heus kunstwerk huiswaarts gegaan.

Deze activiteit heeft er ook voor gezorgd dat we Stichting Ep&Vloet hebben gesteund. 

23 DECEMBER 2017
BROUWERIJ NOORDT

De laatste zaterdag voor kerst brachten we een bezoek aan Brouwerij Noordt in Rotterdam, voor een excursie en proeverij. Het was een zeer geslaagde middag en avond! Volledig verzorgd met aansluitend heerlijke pizza's bij restaurant BIRD.

Dit was tevens de laatste activiteit van 2017. Via deze weg willen we jou bedanken voor je inzet, interesse en steun voor onze stichting. Hierdoor kunnen wij onze activiteiten blijven uitvoeren en hulp bieden aan onze medemensen met de vrijwilligersprojecten. We wensen je hele fijne feestdagen een voorspoedig en gezond 2018!

meer foto's

ACTIVITEITEN

EEN INDRUK VAN ONZE ACTIVITEITEN

Workshops

Van scheren tot distilleren

Paintball

Sportieve activiteiten

Sponsoracties

T.b.v. onze projecten

Vissen

Eén van onze jaarlijks terugkerende activiteiten

Kroegkanoën in Utrecht

Ontspanning en inspanning in één

Wadlopen

De oversteek naar Ameland

© Renée Westrik | Creatieve Communicatie

Volg ons